https://dezuidwestertilburg.nl/wp-content/themes/gymappstest EXTRA NIEUWS VANUIT DE ZUIDWESTER; 7 FEBRUARI 2021 | Basisschool De Zuidwester

EXTRA NIEUWS VANUIT DE ZUIDWESTER; 7 FEBRUARI 2021

Beste ouders, verzorgers

Minister Slob van Onderwijs heeft het volgende advies van het OMT overgenomen. Het betreft een aanpassing op het zogenaamde “snottebellenbeleid.” Uiteraard zijn wij als school verplicht om deze besluiten uit te voeren. Wilt u hier a.u.b. rekening mee houden? We zijn namelijk verplicht om kinderen die met verkoudheidsklachten op school komen naar huis te sturen.

Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd moeten thuisblijven als:

het kind verkoudheidsklachten heeft (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);

• het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest.

• als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat;

• het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie;

• het kind bij iemand in huis woont die, naast milde klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft;

• het kind een huisgenoot is van iemand met een bevestigde COVID-19 infectie. Het kind blijft thuis gedurende de quarantaineperiode. Als het kind geen klachten ontwikkelt tijdens deze periode mag het kind daarna weer naar school. Een kind met milde klachten dat niet is getest, mag weer naar school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Kinderen die na 7 dagen nog steeds dezelfde milde klachten hebben, mogen ook weer naar school.

Kinderen tot en met de basisschoolleeftijd mogen naar de basisschool:
 • als ze af en toe hoesten; 
• met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts of benauwdheid. (graag van tevoren contact met de leerkracht die dan met de directie kan overleggen).

Voor vragen kunt u bij de directie terecht.

Met vriendelijke groet,

Andy de Graaf