Informatie over de Week tegen Kindermishandeling 2019

Week tegen Kindermishandeling 2019: Leren van elkaar

18 T/M 24 NOVEMBER

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één teveel.

Deze week is bedoeld om kindermishandeling onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Zodat meer mensen signalen gaan herkennen en weten wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken om een kind.

Want kindermishandeling komt meer voor dan de meeste mensen denken. Gemiddeld één kind in elke schoolklas heeft te maken met een vorm van kindermishandeling. Het gaat niet alleen om fysiek geweld. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om uitschelden, kleineren of verwaarlozing. In deze week zijn er veel activiteiten in de regio Hart van Brabant. Op de website www.zorgenomeenkind.nl vindt u meer informatie over kindermishandeling en het complete programma in deze week (www.zorgenomeenkind.nl/week).

Speciaal voor ouders van kinderen in het basisonderwijs is er een krant uitgedeeld op de scholen met informatie en verhalen over kindermishandeling. Om bewust te maken dat kindermishandeling vele vormen kent en ouders te informeren wat zij kunnen doen als ze zich zorgen maken om een kind. Maar ook voor kinderen is het belangrijk om te weten bij wie ze terecht kunnen als ze ergens mee zitten. Daarom is de achterpagina van de krant speciaal voor kinderen in het basisonderwijs.