Geschiedenis & Visie

Geschiedenis


De Zuidwester is op 1 augustus 1995 ontstaan uit een fusie van drie scholen; basisschool De Springplank aan de St. Annastraat, basisschool De Westpoort aan de Ringbaan West en basisschool St. Aloysius aan de Staringstraat. Tien jaar lang is er hard gewerkt om van de 3 scholen, één school te maken: Basisschool De Zuidwester. Op 8 mei 2006 was het zover dat er verandering kwam in de gebouwelijke situatie. Er werd een start gemaakt met de nieuwbouw en renovatie van het gebouw aan de Staringstraat  (oudbouw 1937). Op 20 december 2006 vond de oplevering plaats. Vanaf 18 januari 2007 is Basisschool De Zuidwester één team, één school in één gebouw! Basisschool De Zuidwester staat, zoals de naam al zegt, in het zuidwesten van Tilburg in de wijken Korvel, Westend en St. Anna.

 

Dit is onze visie

Zo zien wij onze rol
 
Wij geloven dat kinderen zich optimaal ontwikkelen in een prettige, veilige en duurzame leeromgeving. De leerkracht speelt daarin een centrale rol. De leerkracht maakt elke dag het verschil door te enthousiasmeren, te inspireren en met collega’s voor kwalitatief hoogwaardig en toekomstgericht onderwijs te zorgen.
De rol van het onderwijs beperkt zich niet tot het klaslokaal of de schoolpoort. Optimale ontwikkeling van het kind vraagt om samenwerking tussen school, ouders en andere partijen. Als nauw samenwerkend collectief van twintig authentieke, autonome, sociaal-katholieke scholen voor primair onderwijs willen wij daarom midden in de Tilburgse samenleving staan.
‘De kracht van verbinding’ is daarbij ons leidende principe.
Op basisschool De Zuidwester willen we kinderen voorbereiden op de toekomst waarin zij bij het najagen van hun dromen zoveel mogelijk op eigen benen kunnen staan én elkaar ondersteunen waar nodig.​
 
 
 


 
Cookie instellingen